Indiferent cat de multa grija ai de hoverboard-ul tau se poate intampla ca la un moment dat sa intri cu el in apa sau sa versi lichide pe el. In astfel de situatii exista pericolul ca hoverboard-ul sa devina inutilizabil, in special daca sta prea mult timp sub apa. Asadar, este necesar sa urmezi cateva sfaturi importante pentru a-ti creste sansele de a ramane cu un gadget functionabil si pentru a evita producerea accidentelor cauzate de aparitia unui scurtcircuit.

Principalele componente care pot face scurtcircuit

In primul rand, atunci cand versi apa sau diferite lichide pe hoverboard, este important ca lichidele sa nu intre in carcasa lui, pentru ca acolo se afla placa de baza si senzorii de miscare. De ce? Deoarece aceste componente sunt foarte importante in functionarea corecta a hoverboard-ului.

➢        Placa de baza este “creierul” hoverboard-ului

Placa de baza reprezinta principala piesa a hoverboard-ului, fiind prevazuta cu circuite si componente de procesare a datelor. Are dezvoltat un sistem electronic de miscare  performant ce ajuta la obtinerea de miscari line, cu opriri lente. Hoverboard-ul mai este prevazut cu un sistem de operare care preia comenzile de la senzori si le proceseaza intr-un mod ultra-rapid, astfel hoverboard-ul tau este capabil sa raspunda instant la comenzi si sa functioneze la cel mai inalt nivel calitativ.

Atunci cand patrunde apa in placa de baza a hoverboard-ului, circuitele si celelalte componente se vor scurtcircuita. Hoverboard-ul tau nu va mai putea sa preia comenzile intr-un mod rapid, asa cum o facea inainte, sau nu va mai functiona deloc, placa de baza fiind incapabila sa mai proceseze datele corect daca circuitele integrate ce se gasesc pe ea sunt arse.

➢        O alta componenta principala a hoverboard-ului sunt senzorii de miscare

Senzorii de miscare reprezinta, de asemenea, componente importante in functionarea hoverboard-ului pentru ca ei au rolul de a controla cele doua motoare. Senzorii de miscare ajuta placa de baza sa preia comenzile pe care tu vrei sa le dai hoverboard-ului.

Cand apa sau alte lichide patrund in unul dintre cele doua motoare ale hoverboard-ului, acestea sunt predispuse sa faca scurtcircuit si sa nu mai functioneze.

 

Cum sa actionezi atunci cand ai varsat apa pe hoverboard?

In astfel de cazuri trebuie sa actionezi imediat. Pentru a ajuta la salvarea hoverboard-ului, in ideea in care nu vorbim despre o cantitate mare de apa varsata pe el, iti recomandam urmatoarele lucruri pe care le poti face:

  • Daca ai varsat apa pe hoverboard-ul tau in timp ce era la incarcat, scoate-l imediat din priza.
  • Intoarce hoverboard-ul cu fata in jos, pentru a impiedica lichidele varsate pe el sa ajunga la placa de baza sau la senzorii de miscare. Intoarcerea hoverboard-ului cu fata in jos ajuta ca apa din carcasa sa se scurga din el.
  • Lasa hoverboard-ul sa se usuce timp de 24 de ore sau chiar 48 de ore inainte de a-l porni pentru a fi sigur ca apa s-a evaporat si nu exista riscul unui scurtcircuit.

 

Protejeaza-ti hoverboard-ul de apa

Pentru a-ti proteja hoverboard-ul impotriva lichidelor si pentru a evita patrunderea apei in interiorul lui trebuie sa tii cont de cateva sfaturi utile:

  • Trebuie sa eviti sa te plimbi pe hoverboard cand ploua sau ninge, astfel eviti si accidentele ce pot aparea din cauza scurtcircuitarii.
  • Acorda o atentie sporita asupra mediului inconjurator atunci cand calatoresti pe hoverboard.
  • Incearca sa ocolesti pe cat posibil baltile din calea ta pentru ca risti ca apa sa patrunda in hoverboard si unele componente sa se strice.

Daca apa a patruns in interiorul carcasei hoverboard-ului si piese principale ti s-au ars, atunci ai nevoie de un service specializat pe reparatii hoverboard. Te asteptam in service-ul nostru pentru ati diagnostica gratuit problema pe care tu o ai la hoverboard-ul tau. Tu platesti numai piesele de schimb.