Bateria de acumulatori reprezinta “inima” hoverboard-ului. Bateria este cea care ajuta hoverboard-ul sa functioneze aproximativ 2 ore si 30 minute.

Autonomia scazuta a bateriilor este una dintre principalele nemultumiri ale utilizatorilor de gadgeturi, insa modul in care ai grija de acumulator este foarte important pentru a te bucura cat mai mult timp de el.

Sfaturi pentru ca bateria hoverboard-ului sa nu se supraincalzeasca

  •      Hoverboard-ul tau poate avea o durata mai lunga de viata daca vei incerca sa respecti toate instructiunile de utilizare si ingrijire;
  •      Cel mai important sfat pentru pastrarea proprietatilor acumulatorului este sa eviti descarcarea completa a gadgetului. De ce? Pentru ca, daca lasi bateria hoverboard-ului sa se descarce complet, exista riscul ca aceasta sa nu se mai poata incarca la capacitatea maxima;
  •      Daca vrei sa te bucuri cat mai mult de capacitatea bateriei hoverboard-ului tau, unul dintre sfaturile noastre este sa il pui la incarcat atunci cand autonomia ramasa in baterie este mai mare de 20%;
  •      De asemenea, conteaza si sa incarci bateria la capacitate maxima si sa nu o scoti din priza inainte de a indica un nivel de incarcare de 100%;
  •      Foloseste incarcatorul original al hoverboard-ului, intrucat fiecare baterie are o anumita capacitate, iar incarcatorul detine elemente de protectie si siguranta pentru incarcare. Utilizeaza hoverboard-ul si incarcatorul impreuna, asa cum ai primit pachetul, deoarece este cel mai usor mod de a pastra bateria functionabila in parametri normali si eviti situatiile in care bateria se poate supraincalzi. Foloseste un alt incarcator numai daca cel original nu mai functioneaza/nu mai incarca.

Ce se intampla atunci cand bateria hoverboard-ului se supraincalzeste?

Litiul este principala componenta a acumulatorilor specifici hoverboard-urilor, pentru ca le ofera capacitatea sa fie reincarcabili. Litiul reprezinta o substanta naturala, coroziva si volatila. Acesta prezinta reactii violente in urma contactului cu numeroase substante sau medii.

Supraincalzirea bateriei hoverboard-ului se intampla, in primul rand, din cauza temperaturilor crescute, care duc la oxidarea invelisurilor si a membranelor ce au rolul de a separa componentele bateriei hoverboardului.

Scurtarea duratei de viata a bateriei se datoreaza, in principiu, supraincalzirii acesteia. Evita sa tii hoverboard-ul in soare prea mult timp deoarece in urma expunerii indelungate la unele temperaturi ridicate bateria isi poate schimba capacitatile de stocare. Astfel se reduce numarul total de kilometri pe care ii poti parcurge, iar autonomia hoverboard-ului nu va mai fi de 13 – 20 km, ci mult mai mica. In timp va aparea riscul ca baterie sa nu mai poata fi incarcata.

Evita si incarcarea excesiva a bateriei pentru ca acest lucru poate duce la supraincalzirea si diminuarea capacitatii bateriei hoverboard-ului.

Ce solutii ai cand ti se supraincalzeste bateria hoverboard-ului

In situatia in care bateria hoverboard-ului tau se supraincalzeste sau nu se mai incarca corespunzator, autonomia fiind mai mica decat la inceput, poti alege sa faci urmatoarele lucruri:

  1.     Sa folosesti hoverboard-ul asa si sa risti sa nu mai functioneze deloc bateria sau sa strici si alte componente;
  2.     Sa-ti cumperi alt hoverboard nou, lucru care implica ceva costuri ridicate;
  3.     Sa apelezi la serviciile noastre, sa iti reparam hoverboard-ul la preturi mici, si sa te bucuri de el mai mult timp.

Cu ce putem noi sa te ajutam cand ti se suraincalzeste bateria hoveboard-ului?

  1.     Putem sa facem o diagnosticare gratuita a hoverboard-ului si sa-ti propunem solutia optima pentru rezolvarea problemei;
  2.     Daca problema ta nu este una majora putem sa iti reparam hoverboard-ul pe loc si sa pleci mergand pe el acasa. Contacteaza-ne la 0764.183.659!